Google raket inn piratgull

google

Googles store pengeku, det målrette og nøkkelord-baserte annonsestyringssystemet AdSense, har blitt en stor suksess. Og hem som helst kan bli med, inkludert nettsider som driver med piratkopiering.

Omsatte for millioner
En rekke store medieselskaper, inkludert News Corp, Viacom, Sony, NBC Universal, Time Warner og Disney beskylder Google for å ha hjulpet to piratnettsider ved å selge annonser og lede trafikk til dem.

Spesifikt skal Google via Adsensense ha generert nesten ti millioner kroner i annonseomsetning for nettstedene EasyDownloadCenter.com og TheDownloadPlace.com mellom 2003 til 2005. Dette er sider som nå står ovenfor søksmål fra overnevnte saker.

Annonse

Foreløpig ser det riktignok ikke ut til at medieselskapene reiser sak mot Google selv, men de ønsker seg i stedet angivelig en forsikring om at dette ikke vil gjenta seg.

Skal skjerpe rutinene
Google har sagt at de vil innføre nye rutiner for godkjenning av AdSense-kunder og -klienter, og at de vil slutte med å sende målrettet reklame til nøkkelord som typisk assosieres med piratkopiering.

Kilde:
Ars Technica

Annonse
Annonse