BeOS: En gammel traver vender tilbake

Annonse


BeOS gjenoppstår

BeOS klionen er døpt Haiku OS. En liten gruppe utviklere har brukt den gamle BeOS kildekoden og laget sin egen versjon av en gammel klassiker som først så dagens lys i 1991.

Kjører på gamle maskiner

Utviklerne sier Haiki OS er laget for å kjøre på enkle maskiner. Brukergrensesnittet er direkte koblet til selve koden i operativsytemet. Dette gjør at det yter godt også på gamle maskiner. Utviklerne anbefaler minimum en 400MHz prosessor. Haiku kan kjøre alle gamle BeOS programmer.

BeOS ut mot gigantene

I 2002 ble Be som solgte BeOS kjøpt opp av Palm. Problemet for Palm var at et tysk selskap satt på rettighetene til å selge systemet. Samme år gikk Be ut mot Microsoft som mente programvarevaregiganten misbrukte sin posisjon i markedet ved å hindre andre operativsystemer å få plass på nye maskiner.

Kan lastes ned gratis

Haiku er foreløpig i ‘pre pre-alpha’ versjon, dvs. en veldig tidlig og sannsyneligvis ustabil versjon. De av dere som vil prøve kan laste ned en versjon her.

TGDaily

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse