134318_large

Annonse


TV kan føre til nett-kollaps

Leder for Googles TV-tekologiavdeling, Vincent Dureau, advarte på onsdag selskaper som tror at de kan starte massedistribusjon av TV og video over internett.

Han uttrykte bekymring for at YouTube sammen med nye TV-tjenester som Joost vil kunne tvinge internett i kne.

– Verken nettets infrastruktur eller Googles infrastruktur er stor nok i målestokk. Det går bare ikke å tilby den typen kvalitettstjenester som forbrukerne forventer, sa han ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Heller kabel-TV

På bakgrunn av dette vil Google ikke satse på utvikle egne TV-tjenester over internett. I stedet vil de investere i teknologi som kan benyttes av kabelselskaper som leverer høykvalitets-TV over kabelnettverk. Blant annet planlegger Google søke- og reklameløsninger for kabel-TV.

Annonse


Uttalelsene blir møtt med lettelse hos kabelselskapene, som frykter sterk konkurranse fra internett.

Før internett eventuelt kan brukes til TV- og videooverføring i stor global skala, må det gjøres enorme investeringer i infrastruktur. Vincent Dureau sa til Reuters at Google allerede gjør store investeringer bare for å holde trafikken gående med dagens pågang.

Kilder:
CRN/Reuters
Comon.dk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse