nVIDIA-drivere hver måned

nVIDIA: har planene for Vista klare

At nVIDIA sliter med sine skjermkortdrivere til Vista er ingen hemmelighet. I ett intervju med Pc Perspective forteller vise-president i nVIDIAs driveravdeling at nVIDIA kommer til å levere nye skjermkort-drivere hver måned.

Store forskjeller fra XP

Vista behandler maskinvare veldig annerledes enn XP. Det er likevel spesielt at det er såpass store mangler og ytelsesproblemer med dagens drivere.
Vista har som kjent vært under utvikling i veldig mange år samtidig som den ferdige versjonen har vært tilgjengelig for maskinvareprodusenter som nVIDIA i mange måneder.

Blant annet er det ingen DirectX 10 SLI støtte, ingen DirectX 9 SLI støtte for GeForce 7 og 6 serien og ingen OpenGL SLI støtte til GeForce 6 og 7.

Annonse

Like mye kode som NT 4.0

nVIDIA forteller at selskapet måtte skrive 20 millioner linjer med kode, omtrent like mye som i Windows NT 4.0. Ser man under panseret var nVIDIA driverene til XP egentlig to drivere, i Vista er det seks.
* En for DirectX 9
* En for DirectX 9 SLI
* En for DirectX 10
* En for DirectX 10 SLI
* En for OpenGL
* En for OpenGL SLI

nVIDIAs planer for året

I mars har nVIDIA planer om å lansere full SLI støtte for sine GeForce 7 kort. Også TV ut og HDTV støtte vil bli forbedret.
April er måneden nVIDIA vil satse på SLI støtte for DirectX 10 plattformen i tilegg til H.264 dekoding. I April måned vil også nVIDIA satse på god driverstøtte på bærbare-maskiner.

Kilder:
PcPerspective
Neowin.net

Annonse
Annonse