Her er det nye mobil-Windows

Microsoft frykter at Mobile 6-kode kan lekke ut gjennom avtrykk fra brikker.

Det er ventet at Microsoft vil lansere neste generasjon av sitt mobile operativsystem Windows Mobile 6, hittil kalt Crossbow, på mobilkonferansen 3GSM i Barcelona på mandag.

Tre versjoner

Windows Mobile 6 vil komme i tre utgaver. Windows Mobile Professional for smarttelefoner med trykkfølsom skjerm, Windows Mobile Standard for vanlige smarttelefoner, og Windows Mobile Classic til de stadig færre som har en håndholdt PC uten mobilfunksjon.

Windows Mobile 6 vil ha støtte for Windows Live lynmeldinger og e-post. Også fildeling via Messenger vil være mulig. Brukerne kan vente seg støtte for HTML i e-post.

Annonse

Se alle bildene av Windows Mobile 6-menyen her

Økt sikkerhet

Vi kan vente nye mobilversjoner av kjente Microsoftprogrammer som Outlook, Word, Excel og Power Point. I tillegg kommer muligheten for å slette informasjon fra en stjålet smarttelefon, og lagring av ringehistorikk direkte i det enkelte kontaktkortet.

Kalenderen din vil kunne vises som et lite bånd nederst på skjermen. Windows mobile 6 vil også være tett integrert mot Windows Vista. Microsoft håper og tror at alle applikasjoner til Windows Mobile 5 også vil virke på Windows Mobile 6.

Windows Mobile 6 vil komme med programvare som lar deg kryptere informasjon på portable minnekort. Bedrifter vil også kunne kreve mer komplekse passord en for eksempel 11111 eller 123456. Man vil også kunne kreve at passord skiftes regelmessig.

Se alle bildene av Windows Mobile 6-menyen her

Kilder:
News.com
Engadget

Annonse
Annonse