IKKE SYK:  Amerikanske leger vil ikke klassifisere spillavhengighet som noen sykdom. Her fra World of Warcraft, et spill som visstnok er svært avhengighetsskapende.

Annonse


Spiller WoW for deg

Et selskap kalt Powerlevels har beregnet at det tar 768 timer fra man begynner fra null og til man når høyeste nivå i World of Warcraft: The Burning Crusade. Har du allerede kommet til høyeste nivå, 60, i det opprinnelige WoW, tar det deg «bare» 384 timer å komme til øverste nivå, 70, i Burning Crusade.

Forbudt på eBay

Mange WoW-spillere vil gjerne komme så fort som mulig til de øvre nivåene, i stedet for å bruke den tiden det tar å spille seg opp. Det bryter hensikten med spillet og er regelrett juks, men er så tidsbesparende at mange velger den utveien likevel.

Hittil har eBay vært mye brukt for denne typen transaksjoner: Man kjøper en spillkonto fra en spiller som er i ferd med å legge opp. Slik får man tilgang på våpen, rustning og magiske formler som gjør at man kommer lenger i spillet enn man ville gjort ved egen hjelp.

Spiller for deg

Når eBay nå har forbudt slik handel, tror de såkalte nivåutjevnings-selskapene at de vil gjøre det ennå bedre enn i dag.

Annonse


Et selskap som GmLvL overtar spillkontoen din mot betaling, og spiller for deg til du når ønsket nivå. Til dette har de 2000 ansatte, mange av disse i Kina.

Utgiverne advarer

Prisene er ikke avskrekkende. For å komme opp på Level 60 i Burning Crusade betaler du ca. 3500 kr. Vil du rett opp på level 70, betaler du ca. 1500 kr ekstra.

Både Blizzard, utgiveren av WoW, og Sony, som står bak EverQuest, advarer likevel mot praksisen. De påpeker at det ikke er lov å dele spillkontoen sin med andre, og at spillere som gjør dette ikke har noen rettigheter dersom nivåutjevningstjenestene skulle bruke kontoen til for eksempel å begå svindel.

Sosialt stigma

I selve spillet blir du sett ned på dersom noen av de andre spillerne finner ut at du har betalt for nivåene dine. Dette er ikke sosialt akseptert. Likevel er det mange som velger å gjøre dette i stedet for å tilbringe timer foran PC-en for å komme videre fra de lavere nivåene.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse