Bill Gates

Annonse


Gorbatsjov ber Gates vise nåde

Den tidligere sovjetlederen Mikhail Gorbatsjov ber på sin hjemmeside tidligere Microsoft-sjef Bill Gates om å gripe inn i rettsaken mot en rektor fra Ural-regionen.

Risikerer flere år i Sibir

Rektor Alexandr Ponsonov risikerer flere år i sibirsk fengsel dersom han blir funnet skyldig i å ha videreformidlet piratkopiert programvare fra Microsoft.

Rektorens forbrytelse består i at han kjøpte PC-er med ferdig installert programvare til skolen sin. Denne programvaren viste seg senere å være piratkopiert.

Putin raser mot prosessen

Mange russiske samfunnstopper raser mot rettsaken. Blant annet pekes det på at programvarelisenser er uforholdsmessig dyre i forhold til russiske gjennomsnittslønninger. Russlands president Vladimir Putin mener retten blir nødt til å ta hensyn til at Ponsonov handlet i god tro.

Annonse


Tidligere statssjef Mikhail Gorbatsjov går nå ut og ber Bill Gates vise nåde. Microsoft toer imidlertid sine hender i en uttalelse fra selskapets europeiske hovedkvarter i Paris:
– Vi er sikre på at det russiske rettssystemet til komme frem til en rettferdig beslutning (…) Vi respekterer russiske styresmakters standpunkt når det gjelder viktigheten av å beskytte opphavsretten, sier selskapet i en pressemelding.

Kilder:
BetaNews
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse