Hopp til navigasjon Hopp til innhold
WindowsVistaHomePremium_web (Ill.: Microsoft)

Annethvert program virker ikke i Vista

Nesten halvparten av 46 testede programmer får trøbbel i Vista. Blant dem er Nero, Paint Shop Pro og flere antivirus-programmer.

Svenske PC för alla har testet Windows Vista opp mot 46 programmer som er populære blant vanlige PC-brukere. resultatene var mildt sagt nedslående.

Nokia og SonyEricsson sliter

Av de 46 testede programmene er det 20 som ikke virker eller får store problemer i Vista. Blant dem er tidligere versjoner av Nero, DivX5, billedvisningsprogrammet AcDSee, Paint Shop Pro 9, Winamp 5 og BitTorrent-klienten Azureus.

Heller ikke Nokia og SonyEricsson slipper unna. Begge selskapene rapporterer at deres mobilsynkroniserings-programvare foreløpig ikke virker med Vista.

Krise for antivirus

Også Firefox-brukerne har opplevd problemer. Firefox 2.0.0.1 fungerer stort sett greit, men har visse problemer med oppdateringsfunksjonen. Nettleseren kan også krasje dersom man åpner PDF-dokumenter.

Dersom du velger å ikke stole på Microsofts forsikringer om at Vista er bombesikkert, kan det hende du er i trøbbel. Mange kjente antivirus-produkter virker nemlig ikke med Vista. Kaspersky og AVG virker slik de foreligger i dag. Norton, og McAfee fungerer dersom du laster ned opdateringer, mens F-Secure, Panda Internet Security, CA Internet Security og Zone Alarm fungerer ikke. Det varierer fra selskap til selskap når oppdateringer vil være klare.

Hele listen over de testede programmene finner du her

Stikkord: programvare, virus, windows