Annonse


Vil fjerne debattnettsted

Nettstedet, som er inspirert av et diskusjonsforum som studenter ved Det frie universitetet i Berlin opprettet i fjor, skulle etter planen åpnes onsdag denne uka.

Det ser det ikke ut til å bli noe av. For Statsministerens kontor mener at domenenavnet er ulovlig.

– Kan bare brukes av oss

– Tilsynelatende ser det ut som en kommunikasjonskanal som Statsministerens kontor står bak. Et slikt domenenavn kan ikke brukes lovlig av andre enn oss, sier informasjonssjef Trude Måseide ved Statsministerens kontor (SMK) til BT.no.

De tyske studentene har hatt stor suksess med sitt nettsted, og har blant annet fått staben til statsminister Angela Merkel i tale. Den norske avleggeren var ment som et mulighet for folk flest å komunisere med ledelsen i landet på.

Annonse


– Vil gjøre det i egen regi

Det tyske ungdomsitiativet har så langt fått avleggere i syv land. I samtlige har den politiske ledelsen stilt seg positiv. Det er imidlertid noe uklart om det bare er domenenavnet Statsministerens kontor reagerer på.

– Vi vurderer ulike kanaler hele tiden, og følger også med på hva som gjøres i utlandet. Foreløpig har vi valgt å ikke opprette en chatteside eller en dialogside. I så fall vil vi gjøre det i egen regi. Folk skal ikke villedes til å tro at noe er en offisiell side dersom der ikke er det, sier Måseide.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse