Annonse


Sendte 8000 SMS

Ved utgangen av 2006 skulle Hege Olsen være hyggelig med venninnen Evy Anita Lundøy. Hun bestemte seg for å sende en melding med to søte bjørner som en nyttårshilsen.

Ble pepret

Evy Anita mottok meldingen, ikke bare én gang, men hundrevis av ganger.

– Det var da voldsomt populær jeg var blitt, sa hun etter å blitt pepret med meldinger, ifølge siste.no

Da Hege fikk høre hva som foregikk, tok hun ut SIM-kortet og slo av og på telefonen. Likevel stoppet ikke utsendelsene før etter seks dager. Da hadde venninnen fått 8 000 SMS.

Annonse


3 300 kroner

Mobilselskapet Chess hevder at det ikke er deres feil at meldingene ble sendt. Etter at Hege hadde var i kontakt med kundeservice, fikk hun beskjed om at hun måtte betale en regning på 3300 kroner for de 8 000 meldingene. Nå har Chess imidlertid snudd.

– Hun skal slippe å betale de 3.300 kroene som dette koster. Selv om det ikke er vår feil, så skal vi ordne opp i det. Vi vil ikke at hun skal ha et anstrengt forhold til Chess, sier Per-Christian Andersen, administrerende direktør i Chess til siste.no

Kan være virus

Det er fortsatt uvisst hva som kan være årsaken til masseutsendelsen. Andersen i Chess mistenker at bjørne-SMSen kan ha inneholdt en form for virus.

– Nå har jeg sjekket dette grundig opp, og vi finner ingen feil verken hos oss eller hos vår nettleverandør NetCom. Vi har gode kontrollrutiner på dette, og sannsynligvis er det en feil i softwaren til telefonen. Noe har hengt seg opp i telefonen, og dette har igjen ført til at så mange SMS-er ble blitt sendt, sier han til siste.no

Kilde:
Siste.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse