nokia_n-gage

Annonse


Ny N-Gage på vei

Vi, sammen med resten av verdens spillpresse, har lenge trodd at N-Gage-konseptet er død og begravet. De to variantene av spilltelefonen, den vanlige og QD-versjonen, floppet i sin tid, og N-Gage-serien ble etter hvert endret til å gjelde spill utviklet til alle de mer avanserte Nokia-telefonene, uten å binde seg til en spesiell plattform.

Og slik trodde vi situasjonen kom til å forbli. Men Nokias ingeniører har tydeligvis i all hemmelighet jobbet med en fullverdig nestegenerasjons oppfølger til N-Gage, og visse detaljer begynner sakte, men sikkert å lekke ut.

Utviklerinteresse

For det første avholdt Nokia nylig et møte med spillutviklere i Santa Monica i California. Der skal den nye maskinvaren blitt vist frem, og møtt støtte hos de største spillselskapene, blant annet EA, Square Enix, Sega og THQ. Et lignende møte med europeiske utgivere skal visstnok avholdes i Madrid denne uken.

Dessuten har den offisielle N-Gage-bloggen avslørt at den nye maskinen vil bli sluppet i september i år. Her kan du lese oppføringen. Det sies også at den offisielle annonseringen av plattformen skal finne sted på GDC-konferansen om en måneds tid.

Det blir interessant å se om Nokia i denne omgang klarer å designe et produkt som kan utfordre de etablerte håndholdte plattformene. Vi følger med, og kommer tilbake med mer info.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse