ps3

Annonse


Endelig PS3-pris klar

Vi har jo alltid visst at PlayStation 3 blir en dyr fornøyelse. Den endelige norske prisen har imidlertid ikke vært klar før nå. Tidligere har norske butikker som har gitt kundene muligheten til forhåndsbestilling operert med rundt 5.500 kroner som pris.

I dag viser det seg at maskinen faktisk blir enda dyrere. Et raskt søk rundt på nettbutikker som komplett.no eller mpx.no viser at prisen er satt til 5.995 kroner. Det er i samsvar med prisen importøren Nordisk Film anbefaler: 6.000 kroner.

Elkjøp avgjør?

I realiteten betyr det altså at vi kan forvente oss noe varierende prisnivå, da de største kjedene ofte setter ned prisen på nye konsoller i lanseringsperioden. Elkjøp er et godt eksempel, kjeden kjører stort sett kampanjer på alle ferske spillmaskiner, så det er god grunn til å forvente lavere pris i kjedens butikker. I alle fall til å begynne med.

De to øvrige nestegenerasjons-konsollene koster langt mindre. Nintendo Wii fås til ca. 2.500 kroner, mens Xbox 360 koster rundt 3.000 kroner. Hvorvidt PS3 virkelig er verdt de ekstra kronene, får tiden vise. Det vil tross alt ta år før maskinens virkelige potensiale blir utnyttet.

PS3 lanseres i Norge den 23. mars. Rundt 1 million konsoller blir tilgjengelige i Europa på lanseringsdagen, sammen med ca. 30 spill. Vi kommer selvsagt tilbake med full dekning av lanseringen fremover.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse