Beatles og Apple er enige

Apple Inc. VS Apple Corp. Ltd. Endelig er de enige.

Apple Inc. og Apple Corps. Ltd, som er Beatles’ plateselskap, inngikk i 1981 en avtale om at Apple Inc. (altså Macintosh-produsenten) skulle holde seg utenfor musikkverdenen.

Årene har gått, og man kan vel trygt si at Apple er inne i musikkverdenen med både iTunes Music Store og iPod. Partene har nå kommet til en ny enighet som erstatter en kontrakt fra 1991.

Jobs elsker the Beatles
– Vi elsker the Beatles, og det har vært vondt å være uenige med dem over disse opphavsrettighetene. Det føles godt å kunne avklare dette på en positiv måte, og på en måte som sannsynligvis fjerner sjansen for uenigheter i fremtiden, sier Steve Jobs i en pressemelding fra Apple.

Annonse

Neil Aspinall fra Apple Corps. Ltd sier på vegne av alle aksjeeierne i selskapet at det er godt å kunne putte uenighetene bak seg og fortsette fremover. Han ønsker Apple lnc. lykke til videre.

Ingen ytterligere informasjon
Det foreligger ikke stort mer informasjon i pressemeldingen enn at partene er enige og tilsynelatende fornøyde. Hva avtalen går ut på, får vi ikke vite. Det er tidligere spekulert i om Apple Inc. vil bli den eneste digitale musikkbutikken som får lov til å selge the Beatles-musikk via nettet.

Kilde:
Apple.com

Annonse
Annonse