Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple Inc. VS Apple Corp. Ltd. Endelig er de enige.

Beatles og Apple er enige

Apple Inc. og Beatles plateselskap Apple Corps Ltd. har inngått en hemmelig avtale.

Apple Inc. og Apple Corps. Ltd, som er Beatles’ plateselskap, inngikk i 1981 en avtale om at Apple Inc. (altså Macintosh-produsenten) skulle holde seg utenfor musikkverdenen.

Årene har gått, og man kan vel trygt si at Apple er inne i musikkverdenen med både iTunes Music Store og iPod. Partene har nå kommet til en ny enighet som erstatter en kontrakt fra 1991.

Jobs elsker the Beatles
– Vi elsker the Beatles, og det har vært vondt å være uenige med dem over disse opphavsrettighetene. Det føles godt å kunne avklare dette på en positiv måte, og på en måte som sannsynligvis fjerner sjansen for uenigheter i fremtiden, sier Steve Jobs i en pressemelding fra Apple.

Neil Aspinall fra Apple Corps. Ltd sier på vegne av alle aksjeeierne i selskapet at det er godt å kunne putte uenighetene bak seg og fortsette fremover. Han ønsker Apple lnc. lykke til videre.

Ingen ytterligere informasjon
Det foreligger ikke stort mer informasjon i pressemeldingen enn at partene er enige og tilsynelatende fornøyde. Hva avtalen går ut på, får vi ikke vite. Det er tidligere spekulert i om Apple Inc. vil bli den eneste digitale musikkbutikken som får lov til å selge the Beatles-musikk via nettet.

Kilde:
Apple.com

Stikkord: itavisen, mp3