Michael_dell

Annonse


Dell tilbake til Dell

Michael Dell forlot i 2004 stillingen som toppsjef i selskapet han bygde opp mens han var student i 1984. Nå er han tilbake for å få orden på sakene. Verdens en gang største PC-produsent har varslet aksjonærene om at de ikke vil nå målene sine i første kvartal.

Gjør en Jobs?

Dells tilbakekomst kan sammenlignes med Steve Jobs mye omtalte retur til Apple i 1998, etter at selskapet hadde opplevd tilbakegang og marginalisering i IT-markedet.

Da Jobs tok over selskapet han startet på 1970-tallet, startet utviklingen med iMac, iPod og alle de andre produktene som har gjort Apple til en faktor å regne med igjen.

Forbigått av HP

Etter å ha vært en suveren nummer en i PC-markedet og verdens mest ettertraktede merkevare innen PC i mange år, har Dell måttet se seg forbigått av andre. Selskapet mistet hele 17 prosent av sin markedsandel i fjor, mesteparten av det til rivalen HP, som nå kan kalle seg nummer 1.

Annonse


Aksjene steg med fem prosent da meldingen kom at Michael Dell skulle innta direktørstolen igjen. Aksjonærene håper at Dell skal gjenerobre tapte markedsandeler og komme med innovative og salgbare produkter i tida framover.

Kilder:
Eweek.com
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse