TAR OVER: For stadig flere ungdom tar WoW over hverdagen. Her fra 17. mai-feiringen i spillet.

Annonse


WoW-avhengige får behandling

Stadig flere ungdom setter hverdagen til side for å spille World of Warcraft (WoW).

Nattesøvn, skolegang, trening og familefred må ofte vike for det populære spillet. Til sammen har 70 000 nordmenn prøvd WoW.

Til behandling

Thore Paulsen, ved Hjelpelinjen for folk med spilleproblemer har opplevd en vekst i pågangen fra foreldre med bekymringer for barnas WoW-spilling, ifølge Vårt Land.

Nå har den første WoW-pasienten fått behandling ved Sykehuset Innlandet i Hedmark.

Annonse


– Tar overhånd

Terapeut Héléne Fellmann, ved barnevernssenteret Seksten-treogtyve i Oslo, arbeider med unge som sliter kraftig med å frigjøre seg fra WoW.

– Jeg har samtaler med flere unge gutter og familiene deres som opplever at WoW har tatt overhånd i hjemmet. Spilleren dukker ikke opp til måltid, han gjør ikke skolearbeidet og dropper ut av det sosiale livet. Foreldre slutter å sove fordi de er urolige over sønnen som sitter oppe og spiller om natta og de er sinte fordi han skulker skolen, sier hun til vl.no

«Hekta»

Seksten-treogtyve har fått støtte fra Sosial- og Helsedirektoratet, og utvikler nå et behandlingsprogram for unge som har problemer med rollespill. Med det håper de å hjelpe flere ut av avhengigheten. Eller, fra å være «hekta».

– Selv sier de at de ikke er avhengige, bare «hekta», sier Helene Fellmann.

Kilde:
Vårt Land

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse