30344_myspace_logo

Annonse


Gir bort sex-database

USAs største nettsamfunn har lenge blitt beskyldt av politi og orgnanisasjoner som jobber for barns rettigheter for å være for slepphendte med å slippe til sex-forbrytere som ser tjenesten som en mulighet til å treffe potensielle ofre.

Vil hjelpe myndighetene

Dette vil nå MySpace rette på ved å gi bort hele sitt arkiv til organisasjonen National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC). I datasbasen finnes data fra politimyndighetene i nesten alle de amerikanske delstatene.

NCMEC-senteret skal bruke opplynsingene for å hjelpe myndighetene i deres etterforskning. Dette fordi loven i USA setter klare begrensninger i de føderale myndighetenes muligheter til å samle inn data på tvers av deltatsgrensene.

– Gjør for lite

Ved å overta et privat arkiv kan de likevel skaffe seg en nasjonal oversikt over personer som er dømt for eller er i søkelyset for ses-overgrep mot barn.

Annonse


Det er likevel mange som ikke er fornøyd med MySpaces innsats på dette området. De mener at nettsamfunnet gjør for lite, og at det langt fra er nok å gi bort en liste med navn.

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse