Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dollar Bills-723539

YouTube vil dele med deg

YouTube vil nå dele ut en del av milliardene sine brukerne. Men da må de love å ikke bryte opphavsretten…

I løpet av kort tid vil den populære amatørvideotjenesten sette opp et system som gir brukerne betalt for krativiteten sin. Det bekreftet YouTube-grunnlegger Chd Hurloey under det økonomiske toppmøtet World Economic Forum i helga.

Bare originaler får

Betalingen gjelder bare de som bevislig har laget videomataerialet de laster opp selv. Hvor mye penger det er snakk om, vil ikke Hurley ut med. Men det er på det rene at systemet forutsetter reklame i videoene.

Reklamen vil bli vist i begynnelsen av hvert klipp. Disse reklamesnuttene vil i følge Hurley ikke bli lenger enn tre-fire sekunder.

Nytt kontrollsystem

Hurloey mener nå at han skal få å få kontroll med alle de ulovlige klippene som ligger ute på YouTube. Det omfatter deler av Hollywood-filmer, TV-innslag og annet som er copyright-belagt.

Systemet som skal brukes kalles «audio fingerprinting» (lyd-fingeravtrykk), og skal identifisere likheter med opphavsbeskyttet materiale via sammenligning av lydsignaler.

YouTube har nå over 70 millioner brukere pr. måned verden over. I november i fjor kjøpte Google tjenesten for over 10 milliarder kroner.

Kilder:
BBC
Reuters
News.com

Stikkord: internett, video, youtube