hackingVISTA

Annonse


Maktesløse mot Vista-pirater

Nærmere halvparten av alle Vista-cracks som spres via verdens piratnettverk, inneholder skadelig kode. Har man lastet ned en piratversjon av Vista, er man som oftest avhengig av en crack som lar en bruke programmet, for eksempel gjennom å generere en falsk registreringsnøkkel,

Legger skylda på Microsoft

IT-sikkerhetsselskapet Drive Sentry har funnet skadelig kode i omtrent halvparten av alle Vista-cracks. Disse kan i verste fall gjøre alvorlig skade på PC-en eller informasjonen som er lagret på den.

Drive Sentry legger noe overraskende skylda på Microsoft. De mener at selskapet, ved å nekte utviklere adgang til Vista-kjernen, har skapt en uimotståelig utfordring for hackere.

Kjemper mot BitTorrent

Samtidig har Microsoft måttet innse at de er mer eller mindre maktesløse overfor fildelingspiratene. Forrige gang Microsoft slapp et nytt operativsystem, fantes det knapt P2P-nettverk. I dag er disse utbredt, og mange bruker denne kanalen til å skaffe seg piratkopiert programvare.

Annonse


Allerede i fjor høst dukket de første Vista-kopiene opp på forskjellige BitTorrent-nettverk. Microsoft har tidligere sagt at deres Software Protection Platform (SPP) skal stoppe piratkopierte versjoner i løpet av 30 dager. Selskapet har imidlertid stilltiende innrømmet at de har funnet tre forskjellige cracks som omgår SPP.

Klarer ikke stoppe alle

Microsoft sier de vil klare å bekjempe én crack, kalt Frankenbuild, som baserer seg på å blande kode fra den ferdige Vistaversjonen med tidligere Betaversjoner. Foreløpig har Microsoft ikke funnet noe middel mot flere andre kjente cracks, blant annet en inspirert av Y2K, som lar deg bruke Vista uten å aktivere fram til 2099.

Kilder:
IDG.se
Computerworld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse