Det ferske skjermbildet

Annonse


Duke Nukem lever?

La oss være ærlige, januar er ikke tiden for de aller største spillnyhetene. Men når et av de mest beryktede spillene det siste tiåret viser tegn på å fremdeles være i utvikling, er det verdt å nevnes.

De fleste kjenner vel historien om Duke Nukem Forever, oppfølgeren til fabelaktige Duke Nukem 3D fra 1996. Spillet ble annonsert i 1997, da basert på Quake II-teknologien. Kort tid etter byttet utviklerne grafikkmotor til den da svært moderne Unreal-motoren. Utgivelsesdatoene ble stadig utsatt, fra 1999 til 2000 og videre.

Lenge siden sist

Det siste virkelig konkrete vi så fra denne kanten var en trailer vist på E3 i 2001. Vi var der og husker det godt, traileren rullet ved siden av da ferske promovideoer til både Mafia og Max Payne, to titler som for lengst har fått plass i spillhistorien.

E3 2001: Da den siste traileren ble vist

Annonse


Siden den tid har det vært stille. Bortsett fra spredte utbrudd fra 3DRealms-sjefen George Broussard, har konkret informasjon vært fraværende. Med unntak av gjentatte bekreftelser på at spillet fremdeles er i produksjon og nærmer seg ferdigstillelse.

Muskelbunt

Det var derfor overraskende at en jobbannonse på bransjenettstedet Gamasutra, der 3DRealms etterlyste en programmerer, inkluderte noe som så ut som er ferskt skjermbilde fra spillet. Og når George Broussard etter kort tid bekreftet at bildet faktisk var ekte, og tatt fra et brett i spillet, ble vi enda mer overrasket. Riktignok er bildet forferdelig lite, men Duke ser temmelig detaljert ut, om noe plastikkaktig.

Slik ble Duke promotert på E3 2001. Vi merker nostalgien strømmer på.

Det skal altså ikke mer enn et lite bilde til for at vi kan igjen begynne å håpe på at spillet kanskje faktisk kommer ut en dag, og kanskje muligens blir bra i tillegg. Men bør ikke 3DRealms i så fall komme med noen ordentlige, høykvalitets skjermbilder snart?

Les jobbannonsen her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse