KNEKKET - IGJEN:  Den avanserte kopibeskyttelsen AACS er knekket igjen - før oppdateringen er tatt i bruk.

Annonse


Bekrefter HD-hack

I romjula hevdet en hacker med kodenavnet Muslix64 at han hadde brutt koden til HD DVD – ett av de to formatene som filmbransjen satser på som avløser for DVD. Like etter påsto samme person at han hadde brutt koden til det andre HD-formatet, Sonys Blu-ray.

– Bare nøklene som er stjålet

Nå bekrefter filmbransjen at nøkler til enkelte titler har blitt stjålet, og at det dermed er mulig å kopiere dissse. De vil derimot ikke være med på at kopisikringssystemet AACS (Advanced Access Content System) har blitt kompromittert.

– Denne saken er begrenset til bestemte områder, og utgjør ikke et angrep på AACS i seg selv. Det er heller ikke begrenset til ett av de to formatene, skriver AACS lisensorgan AACS LA på sin egen nettside.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse