Norske forbukermyndigheter mener Apple bryter loven ved å låse musikk fra iTunes opp mot selskapets iPod-avspillere.

Annonse


– Åpne iTunes eller møt i retten

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon går hardt ut mot Apples iTunes. Nå krever han at Apple åpner iTunes for andre spillere enn iPod innen 1. oktober. Hvis ikke, må selskapet forberede seg på å møte i retten.

Nedringt av utenlandske journalister

Dermed tar Thon iTunes-konflikten ett skritt videre, etter at det søndag ble kjent at også franske og tyske forbrukermyndigheter støtter kravet.

Internasjonal presse har kastet seg over nyheten, og Thon kan fortelle at han er blitt nedringt av utenlandske journalister:

– Jeg har snakket med minst ti utenlandske journalister, og et kjapt Sesam-søk avslører at over 200 utenlandske kilder har videreformidlet denne nyheten, sier Thon til ITavisen.

Annonse


– Ingen fremtid for produktlåsing

Apple må i første omgang gi tilbakemelding til forbrukerombudet innen 1. mars.

– Det er mulig vi tar noen møter før det, sier Thon, som ikke føler seg sikker på at det blir noen rettssak.

Thon påpeker at de fleste kommentatorene har pekt på at den type produktlåsing som Apple praktiserer, umulig kan ha noen fremtid.

– Jeg forstår heller ikke poenget med DRM-løsningen deres. Den er jo ikke spesielt effektiv når det gjelder å hindre piratkopiering, så hva er vitsen da, sier Thon til ITavisen.

Zune i faresonen

Thon utelukker ikke at forbrukerombudet vil gå til tilsvarende skritt dersom de blir gjort oppmerksomme på at andre aktører i markedet praktiserer samme type produktlåsing som Apple. Dette vil blant annet gjelde Microsofts Zune når denne blir lansert i Norge.

– Et sted må vi begynne. Apple er størst og har den største suksessen. Så får vi ta det derfra, sier Thon til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse