SKUMMELT: Personnumre på avveie kan føre til Identitetstyveri.

Annonse


Søk i stjålne identiteter

På flere lyssky steder på internett, spres kredittkort- og personinformasjon over en lav sko. Kriminelle bytter dem seg i mellom og selger lister over stjålen informasjon videre.

– Ofte for sent

Nå hevder den nystartede tjenesten «StolenID Search» å ha saumfart nettets mindre lovlige deler og opparbeidet seg en database på 2 millioner stjålne kredittkortnumre og amerikanske personnumre, i følge News.com

Tjenesten tilbyr deg så å sjekke dine egne personlige opplysninger opp mot databasen.

– Dette er en mulighet for hvem som helst til å finne ut hvorvidt kredittkortnummeret eller fødselsnummeret er stjålet. I mange tilfeller finner ikke folk ut av det før det er for sent, sier Scott Mitic i «StolenID Search» til News.com.

Annonse


Kritiske

Mange er imidlertid skeptiske til tjenesten. De mener at den fort kan gå fra å være kriminelles verste fiende, til å bli deres største velsignelse. For det er jo et paradoks at man for å se om kredittkortnummeret er stjålet, er nødt til å skrive det inn, og muligens risikere å få det stjålet.

StolenID bruker systemet TrustedID for å forsikre seg om at inntastede numre ikke kommer på avveie, og man må derfor stole fullt ut på at dette er trygt nok, noe ikke alle tør gjøre.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse