TATT PÅ FERSKEN:  Takket være YouTube og et enkelt webkamera fikk den amerikanske huseieren stoppet de frekke kobbertyvene.

Annonse


Mobiltyv omvendt av 21 SMS

En kinesisk tyv leverte tilbake en mobiltelefon og tusenvis av kroner han hadde stjålet, etter å ha mottatt 21 meldinger fra offeret, i følge nyhetsbyrået Reuters.

Det var på fredag at Pan Aiying i Shandong-provinsen i Kina fikk vesken sin nappet av en mann på motorsykkel. I vesken hadde hun en mobiltelefon og 4900 yuan (4000 kroner). Først tenkte Pan å kontakte politiet, men kom etter hvert inn på andre tanker. Hva med å bruke mobilen?

«Du må ha det vanskelig»

Hun lånte mobilen til en kollega og prøvde å ringe, uten å få svar. Så begynte hun å skrive SMS. Først denne:

«Jeg er Pan Aiying, en lærer ved Wutou Middle School. Du må ha det vanskelig for tiden. I tilfelle så skylder jeg ikke på deg.»

Annonse


Fortsatt fikk hun ikke noe svar. Så skrev hun blant annet denne, i følge Reuters:

«Behold pengene hvis du virkelig trenger dem, men vær så snill å kom tilbake med de andre tingene. Du er ennå ung. Det er menneskelig å gjøre feil. Å rette opp i feilene er viktigere enn noe annet.»

Etter 21 meldinger uten svar gav Pan opp.

«Jeg gjorde en feil»

Søndag morgen fikk hun seg imidlertid litt av en overraskelse. På vei ut kom hun over en liten pakke som lå i gården. Den inneholdt den stjålne veska, med alt innholdet inntakt. I tillegg fant Pan en liten lapp fra tyven:

«Kjære Pan: Jeg er beklager. Jeg gjorde en feil. Vær så snill og tilgi meg. Du er så tolerant, selv om jeg stjal fra deg. Jeg skal forbedre oppførselen min, og bli en hederlig person.»

Kilde:
Reuters/Yahoo News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse