Wikipedia er ikke tilgjengelig fra onsdag til torsdag.

Annonse


Microsoft vil betale for Wikipedia-endringer

Microsoft har klart å gjøre seg mektig upopulære i det store Wikipedia-miljøet etter at det ble kjent at selskapet har tilbudt den australske teknologiskribenten Rick Jelliffe penger for å endre oppføringer om Microsoft dersom selskapet anser at disse er feilaktige.

Vil fjerne “IBM-påvirkning”

Årsaken til framstøtet skal være Wikipedia-oppføringer om åpne dokumentformater og Microsofts konkurrerende standarder. Microsoft mener Wikipedia-oppføringene bærer preg av å være endret av IBM-folk på en måte som slår ut i Microsofts disfavør. IBM er kjent for å være en tung støttespiller for Open Document-formatet.

Microsoft avviser at de har gjort noe galt, og hevder at de bare ønsker at Wikipedia-artikler om selskapets produkter er så korrekte som mulig. De viser blant annet til avtalen med Jelliffe, der det står at Microsoft ikke skal lese gjennom hans tekster før de legges ut.

Ikke populært

Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales og hans armé av frivillige har lagt ned en formidabel innsats for å hindre at PR-byråer, politiske organisasjoner og kommersielle aktører bruker nettleksikonet for å fremme sin egen agenda. Wales er svært lite begeistret for Microsofts valg av taktikk:

Annonse


– Det ryddige her hadde vært å skrive eller bestille en såkalt hvitbok, der Microsoft fremlegger sin versjon av saken. Denne kan de så lenke til i diskusjonene under Wikipedia-artikkelen, sier Wales til Washington Post.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse