Annonse


Kjøper flest PCer i verden

I følge DN slår PC-salget her til lands alle rekorder. I fjor ble det solgt nærmere én million nye maskiner, en formidabel vekst fra året før.

Norge et foregangsland

– Når vi i et land med 4,5 millioner innbyggere kjøper nesten en million pc-er i fjor, gjør dette at Norge troner høyest på en statistikk som viser pc-kjøp fordelt på innbyggere i landet. Nordmenn har jo alltid vært et teknologisk foregangsland, og med den økonomien vi har her i landet, er salget enormt. Nå begynner vi å nærme oss en tilstand der alle har tilgang til en pc. Det mange nå trenger er kunnskap og innføring i fornuftig bruk, sier direktør for næringsutvikling i IKT Norge, Fredrik Syvertsen til DN.

Bærbar tar over

PC-salget i Norge har doblet seg fra år 2000 og fram til i dag. De bærbare maskinene står for mesteparten av økningen. For første gang selges det nå flere bærbare enn stasjonære PCer. Og utviklingen fortsetter, skal vi tro Tor Austenå i Dell AS.

– De bærbare maskinene blir enda mer populære i år. I fjor tok de fullstendig over de stasjonære – også på bedriftssiden, sier han til DN.

Annonse


I fjor solgte dell rundt 215 000 bærbare PCer i Norge.

Kilde:
Dagens Næringsliv

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse