Hopp til navigasjon Hopp til innhold
I SØKELYSET: Steve Jobs er under politietterforskning for aksje-triksing. (Ill.: Foto: Per Ervland)

Jobs i politiavhør

Apple-sjefen etterforskes for aksjejuks.

Den norske økonomen Erik Lie har gjennom sine undersøkelser rullet opp en rekke tilfeller av såkalt tilbakedatering i amerikanske firmaer. Ett av disse selskapene er Apple, der flere av lederne skal ha beriket seg ved å trikse med opsjonsdokumenter.

Frikjent av gammel venn

Nå begynner amerikansk politi å ta saken alvorlig. I følge avisen San Fransico Chronicle ble Steve Jobs avhørt av politietterforskere i San Francisco i forrige uke.

Verken Jobs selv eller Apple vil kommentere saken. Men Apple offentliggjorde i romjula en egen rapport, som blant annet var utarbeidet av tidligere visepresident og nåværende medlem i Apples ledergruppe, Al Gore.

– Fakta på bordet!

Rapporten frikjente Steve Jobs, men rettet mistanke mot to tidligere, underordnede ledere. Gore er en god venn av Jobs, og kritikerne mener det er sannsynlig at han kan ha pyntet på sannheten.

Både aksjonærer og myndigheter vil nå ha fakta på bordet. En lang rekke saksøkere står i kø, og en av dem er kuriøst nok pensjonsfondet for kommunalt ansatte i New York. Pensjonsfondet er aksjonær i Apple.

Kilder:
Yahoo News/Reuters
MacWorld.com

Stikkord: mac