FØRST UTE: Morphy Richards 27024 er verdens første radio med støtte for DAB-avløseren AAC+.

Annonse


Framtidssikker DAB-radio

AAC+ er standarden som på sikt kan komme til å avløse/sdupplere DAB som system for digital radio. AAC+ er en mer effektiv måte å komprimere lyd på enn DAB. DAB (Digital Audio Broadcasting) bruker komprimeringsstandarden som kom før MP3 – også kalt MP2 (egentlig MPEG-1 layer 2).

Både FM, DAB og AAC+

Selskapet Morphy Richards hevder de er først ute med en radio som støtter AAC+-standarden. I tillegg har modellen både FM og standard DAB. Den er allerede til salgs i den tyske nettbutikken T-Online Shop for 199 euro – om lag 1637 norske kroner.

Snart TV på radioen

Morphy Richards snakker også om at de snart vil tilby DMB (Digital Multimedia Broadcasting) i sine bærbare enheter. Det betyr at også TV-sendinger over DAB-nettet kan mottas. Både DMB, AAC+ og DAB bruker det samme nettet, et nett som begynner å bli godt utbygd også i Norge.

Organisasjonen som før het World DAB Organization har nå skiftet navn til World DMB Organization.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse