TAR PIRATER: Windows Genuine Advantage er ingen fordel for de som får avslørt piratvare i sine systemer.

Annonse


Én av fem har pirat-Windows

Siden Microsoft lanserte sitt Windows Genuine Advantage-program, som sjekker om du har en lovlig Windows-versjon på maskinen din, har 512 millioner brukere blitt sjekket for piratkopierte Windows-versjoner.

Tusenvis har kjøpt piratkopier

Av disse har 22.3 prosent, eller mer enn én av fem, blitt funnet å være piratvare. 56 000 brukere har fått ny Windows-versjon gratis etter at de har dokumentert å ha kjøpt piratvaren i god tro.

Tallene er høye, men likevel lavere enn snittet for piratkopiert programvare på verdensbasis. Microsoft innrømmer at mange nok gjerne vil prøvekjøre programvaren før de legger ut i dyre dommer fra egen lommebok.

Gir bort gratisprøver

Microsoft ligger nå i startgropa for lanseringene av Windows Vista og Office 2007. Med dette i tankene har Microsoft lagt ut nettsider der du kan prøvekjøre Vista og Office 2007. Man kan også laste ned en 60 dagers testversjon av Office 2007.

Annonse


Microsofts håp er at prøveversjonene skal begrense piratkopieringen av selskapets programvare, siden kundene nå får en prøvetur på nett før de kjøper programvaren.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse