Kopibskyttet musikk? Det er Sony, det!

Annonse


Fjerner kopisperren

Musikkindustrien beveger seg stadig nærmere et frislipp av kopisperrene på den lovlig solgte nettmusikken.

I følge New York Times, mener lederne i flere teknologiselskaper at minst ett av verdens fire største plateselskaper kan komme til å selge vanlige og kopiklare mp3-filer i løpet av måneder.

Til sammen står de fire største plateseslakepene for over 80 prosent av verdens musikksalg.

Mer positive

Offisielt lovpriser de store plateselskapene kopisperrene, og står fast på sine klare linjer mot å tillate fri bruk av den kjøpte musikken.

Annonse


Men på musikkbransjens årlige verdenstreff som nå avholdes i Cannes, mener New York Times å merke en stadig mer positiv holdning til å fjerne kopisperrene, under overflaten vel å merke.

Det er liten tvil om at en full overgang til kopifrie mp3-filer vil være et aldri så lite nederlag for den strategien bransjen har ført i flere år.

Stadige endringer

Tidligere har platebransjen startet forsøk med å tilby mp3-filer uten kopibegrensninger gjennom Yahoo, og disse forsøkene kommer til å fortsette i år. Kopisperrene på CDer har plateselskapene allerede sett seg nødt til å gi opp.

Rob Glaser i RealNetworks, som også selger beskyttet musikk gjennom tjenesten «Rhapsody» bekrefter overfor New York Times at kopisperrenes tid snart kan være forbi.

– Det pågår endringer under overflaten, og jeg sier det på bakgrunn av private samtaler. Det kommer til å skje mellom neste år, og om fem år fra nå, men mest sannsynligvis om to år, sier han til New York Times.

Kilde:
New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse