GODT TILBUD? For 250 kroner måneden kan du beskue denne damas eiendeler.

Annonse


De ti største nett-skandalene

PCWorld har listet opp de ti største internett-skandelene gjennom tidene. Her er listen:

10: Ut av skapet: Marineoffiseren Timothy McVeigh oppga sin seksuelle legning som homofil på AOL-profilen sin. Etter at en AOL-ansatt oppga hans personalia til en etterforsker fra marinen, var det slutt på hans 17 år lange karriere som sjøoffiser. AOL nektet først for å ha tvunget McVeigh ut av skapet, men snudde så på hælen og anklaget i stedet marinen for uetiske etterforskningsmetoder.

9: Rooten til alt ondt: Sony nektet først for alt da en blogger oppdaget at en av deres CD-er hadde installert en rootkit på PC-en hans som var en gavepakke til hackere. Senere måtte selskapet krype til korset og innrømme sin brøde. Selskapet gjorde så flere forsøk på å finne frem til en fiks for rootkiten, uten særlig hell. Innen det kom så langt at man tilbød brukerne hjelp til rootkit-avinstallering og nye CD-er, hadde selskapets omdømme fått seg et kraftig skudd for baugen.

8: Paris’ lille uhell: One Night in Paris og andre kjendisers sexvideoer som ved et “uhell” har lekket ut på nettet og gjort dem til superstjerner over natten. Trenger vi si mer?

Annonse


7: Saksøker døde bestemødre<. Film- og plateselskapenes evige jakt på de slemmeste av de slemme – fildelerne, har resultert i søksmål mot døde mennesker, pensjonister og spedbarn. Foreløpig fortsetter fildelingen som aldri før, mens RIAA og MPAA har fått seg et kraftig skudd for baugen hva omdømme angår.

6: Ikke så hemmelige tjenester: 21 år gamle Nicholas Jacobsen ble verdenskjent da han hacket Paris Hiltons Sidekick-konto og spredte hennes private bilder og telefonnumre på nettet. Verre var det imidlertid at han samtidig hacket Sidekick-kontoen til Secret Service-agenten Peter Cavicchia og publiserte flere strateginotater fra en pågående etterforskning av russiske cyberkriminelle. Jacobsen fikk ett års husarrest og en heftig bot, Cavicchia fikk avskjed på grått papir fra de ikke lenger så hemmelige tjenestene.

5: Amputert amputasjon: Paul Morgan ble lam fra livet og ned i 1986. I 2001 fikk han den briljante idéen å kutte av seg bena med en hjemmelaget giljotin – direkte på CutOffMyFeet.com. Interesserte kunne få se på showet – mot å betale 20 dollar i inngangsbillett. Om det var motet som sviktet eller vettet som vant vites ikke, men stuntet ble aldri noe av, og Morgan har fortsatt begge ben i behold så vidt vi vet.

4: Kinasyndromet: Google, Yahoo og Microsoft har nærmest overgått hverandre i kampen om å tekkes sensurivrige kinesiske myndigheter. Ved å sensurere blogger og søkeresultater har man søkt å komme seg inn på det voksende kinesiske markedet. Google droppet å lansere kinesisk Gmail i håp om å unngå skandalen Yahoo fikk i fanget da de overleverte brukeres e-post til kinesiske myndigheter. Dette førte til at flere samfunnskritikere ble fengslet.

3: Rathergate: Den kjente nyhetsankermannen Dan Rather på CBS News måtte gå fra jobben sin etter at bloggere avslørte at dokumenter som visstnok skulle avsløre at George W. Bush hadde jukset seg unna militærtjeneste i Vietnam, umulig kunne være ekte. Dermed klarte de konservative bloggerne også å fjerne fokuset fra det som var den egentlige saken: Hva skjedde egentlig med den amerikanske presidentenes militærtjeneste i 1972?

2: Den umoralske republikaner: Amerikansk politikk er et nådeløst sted å være. Det fikk den konservative representanten Mark Foley erfare etter at hans lystne tekstmeldinger til unge støttespillere ble publisert på nettet. Foley måtte gå i skam, og fikk mye av skylden for at republikanerne tapte kongressvalget.

1: Clinton og “Den Dama”: Og på en helt udiskutabel førsteplass: President Bill Clinton og Monica Lewinsky. Denne historien dukket først opp på nettsiden Drudge Report. Resten er, som vi ofte sier, historie.

Hvilken av disse syns du er verst? Eller har du noen verre? Diskutér her!

Kilde:
PC World

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse