Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slim-versjonen er visstnok fremdeles ikke hacket. Derfor bildet av den gamle utgaven av PS3. (Ill.: Sony)

PS3-salget stuper

Wii knuser PlayStation 3 – japanerne dropper Sonys flaggskip.

I løpet av den andre uken i januar ble det bare solgt 25 531 PS3-konsoller i Japan. Samtidig ble det solgt 93 708 Wii-konsoller, eller nesten fire ganger så mange.

Dyre hyllevarmere

Frem til og med første uken i januar var det solgt litt over 534 000 PS3-konsoller i Japan. Samtidig har Nintendos Wii solgt i over 1.14 millioner eksemplarer.

Sony kjører knallhardt på at de har distribuert én million PS3-konsoller til japanske forhandlere. Tallene fra undersøkelsen, som er basert på tilbakemeldinger fra tre tusen elektronikkbutikker over hele landet, kan tyde på at mange konsoller allerede støver ned i butikkhyllene.

Krise for Sony?

Et annet tegn på laber etterspørsel etter PS3 er den offisielle lista over mestselgende spill i Japan. Mens Wii Sport (følger ikke med konsollen i Japan) topper lista, ligger Resistance: Fall of Man til PS3 helt nede på 40. plass.

Også i USA tyder alt på at PS3-interessen er i ferd med å dabbe av. Dersom dette stemmer, er det svært dårlig nytt for Sony. Store deler av selskapets økonomi står og faller på at PS3 – og ikke minst Blu-ray, skal bli en suksess.

For Sony skyld får vi håpe at reduserte priser og større spillutvalg vil føre til at salget tar seg opp igjen i fremtiden.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: playstation