VOLD: De politiske demonstrasjonene begynte rolig, men utviklet seg etter hvert til et inferno.

Annonse


Voldelige opptøyer i cyberspace

Det politiske engasjementet brenner hett i den virtuelle nettverdenen «Second Life».
Nylig utviklet fredelige demonstrasjoner mot hovedkvarteret til det innvandrerfiendtlige franske partiet «Front National» seg til voldelige øpptøyer. Dette rapporteres av Second Life-bloggen New World Notes.

Høyreekstreme Front National er i den virkelige verden er ledet av omdiskuterte Jean-Marie Le Pen. Partiet med rot i Frankrike har nylig etablert et eget hovedkvarter i Second Life.

Demonstrasjoner

Det liker mange av SL-brukerne dårlig. I slutten av forrige uke samlet en stor folkemasse seg utenfor hovedkvarteret med plakater og slagord mot Le Pen og Front National. Blant annet krevde de at partiet skulle komme seg ut av nettverdenen.

Dagen etter endret demonstrasjonen endret karakter i langt mer voldelig retning. Mange av demonstrantene hadde trukket fram våpen, og fyrte løs mot Front National. Det var så mye skudd og aktivitet rundt hovedkvarteret at serverne hengte seg opp.

Annonse


– Hvorfor skyter du?

Mange har tidligere håpet på å kunne skape fredelige verdener i cyberspace, og bloggeren fra NWN som var tilstede under opptøyene var skuffet over voldsbruken. Han spurte en av demonstrantene følgende:

– Kan jeg spøre deg hvorfor du skyter?
– Fordi jeg hater Front National.
– Hvis du bruker vold, reduserer ikke det deg til deres nivå?
– Jeg vet ikke. Jeg bryr meg ikke. Front National er det samme som vold.

Kilde:
New World Notes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse