Annonse


Virus lokker med nakne tenåringer

Stormen «Per» herjet nylig Skandinavia, og nå er det også storm i resten av Europa. Det har gjort virussprederne oppmerksomme. Få timer etter at stormen tok tak i Europa, strømmet det ut med e-poster med følgende emner:

– Angrep hjemmeregissør

«Nakne tenåringer angrep hjemmeregissør», «230 døde i stormen som går løs på Europa», «USAs utenriksminister Condoleezza Rice sparket tysk kansler» og «Massemord på britiske muslimer».

E-posten inneholder et vedlegg som oppmuntrer til å finne ut mer om saken. For eksempel Video.exe, Read More.exe eller Full Story.exe. Det er selvsagt bare løgn. I stedet for å få vite mer, blir man belønnet med virus.

Særlig Skandinavia

E-poster av denne typen har ført til en eksplosjonsartet spredning av virus det siste døgnet. I følge sikkerhetsselskaper skal hundretusenvis av adresser være nådd, spesielt i de skandinaviske landene.

Annonse


Kilder:
BBC News
Virus112.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse