Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nordea-kontoer tømmes for millioner

Nordea er offer for Sveriges største nettsvindel noensinne, og klarer ikke stanse de daglige angrepene. 8 millioner kroner har forsvunnet så langt.

Over 250 kunder i den svenske banken Nordea har blitt frastjålet tilsammen over 8 millioner svenske kroner siden september i fjor.

Trojaner snapper opp påloggingsinfo
Tyveriene fra banken skal være gjennomført via en modifisert variant av trojaner Haxdoor, som snapper opp brukernes påloggingsinformasjon idet de logger seg på nettbanken.

Politiet har analysert PCene til de rammete kundene, og sett at denne informasjonen har blitt sendt til servere i USA og derfra videre til Russland, hvorfra ukjente personer fritt kunne sitte og logge seg inn med de oppsnappete opplysningene.

Pågår fremdeles daglig
Det svenske politiet mener russiske svindlere står bak, men verken de eller banken selv har klart å stanse angrepene. Fremdeles tappes kontoer daglig på denne måten fra Nordea, skriver ComputerSweden.

121 personer er misstenkt og to er dømt for delaktighet i bedrageriene, men det har foreløpig ikke lykkes politiet å spore bakmennene.

Får pengene tilbake
Nordea bekrefter at de har problemer med både disse trojaner-angrepene og fishing-forsøk for tiden, og forsikrer om at kundene alltid får pengene tilbake hvis kontoene deres blir rammet av datainnbrudd.

Kilde: ComputerSweden

Stikkord: internett