VEKK ME'N: WMaConvert fjerner plunder og heft når du skal spille låter fra iTunes på en Creative-spiller.

Annonse


Fjerner kopisikring på kjøpemusikk

Det har etter hvert blitt en hel skog av programmer der ute som konverterer kopisikrede musikk- og videofiler til et format som kan overføres fritt til andre spillere og medier.

Du må ha kjøpt

WMAConvert lover å fjerne kopisikringen (DRM, FairPlay etc.) i alle typer kjøpemusikk, enten den er kjøpt i iTunes, MSN eller et annet sted.

Forutsetningen er at du jobber på maskinen der musikken er kjøpt, og at du har autorisert programvaren om bord til å spille de aktuelle filene. Med andre ord kan du ikke uten videre få en annen persons musikkfiler i posten og konvertere dem.

Like greit å brenne

Dette gjelder rund baut, og vi vet pr. dags dato ikke om noe program som fikser jobben uten å forsikre seg om at du har rett til å spille filene.

Annonse


Denne begrensningen gjør selvsagt slik programvare mindre anvendelig, og det kan i mange tilfeller være like greit å brenne en kopi til standard CD og rippe tilbake til MP3 den veien – noe de fleste musikkbutikker velsigner.

Både WMA og AAC

Likevel finnes det situasjoner der du for eksempel ønsker å ta med deg musikkfiler kjøpt via Microsofts system (DRM/WMA) på en iPod. Eller at du øsnker å spille av en iTunes-fil på en Creative Muvo. Da er programmer som WMAConvert svært nyttige.

På tross av navnet konverterer programmet også FairPlay-beskyttet AAC fra iTunes. Dermed kan du også ta med deg musikk du har kjøpt fra Apple på en spiller som ikke støtter Apples filformat for kjøpte filer (noe som gjelder alle andre spiller enn iTunes og iPod).

Verd 150 kroner

Vi har testet programmet et par dagers tid, og er rimelig fornøyde. For 150 norske kroner får du utvilsomt et nyttig program, vel å merke med de begrensningene at filene må være kjøpt via den maskinen som brukes.

Du kan laste ned en gratis prøveversjon fra wma-convert.com.

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at vi ikke er 100 prosent sikre på om det er lov å bruke programmet. Derfor bør du nok finlese norsk lov før du setter i gang. Du finner de aktuelle paragrafene HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse