Hopp til navigasjon Hopp til innhold
RASKERE BitTyrant lover opptil 70 prosents mer fart med BitTorrent. (Ill.: bittyrant.cs.washington.edu)

Mer fart på BitTorrent

En ny BitTorrent-klient lover deg 70 prosent raskere nedlasting.

BitTyrant er en ny klient for torrent-teknologien som organiserer nedlastingen på en annen måte en BitTorrents egen klient.

Kan ødelegge for andre

Torrent-systemet fungerer slik at deler av en film, en låt eller en annen type fil ligger spredt på de enkelte PCer som er koblet til Internett og som er aktive. Disse delene blir funnet gjennom en tracker, og lastes så ned via en klient.

BiTyrant hevder at forbedrer nedlastingshastigheten med 70 prosent. Haken er likevel at måten dette gjøres på kan gå ut over andre. Om en BitTyrant-bruker er riktig egoistisk, kan hun eller han teoretisk forårsake at andre opplever torrentsystemet som tregere, sier folkene bak.

Stikkord: fildeling