news_sv_se

Annonse


Google sprer nazinyheter

Google News i Sverige videreformidler nyheter fra drøyt 100 forskjellige nyhetskilder. Blant dem finner man nettavisen til den høyreekstreme gruppen «Nationellt Motstånd», skriver PC för alla.

I følge Daniel Poohl, redaktøren i den svenske avisen Expo, er Nationelt Motstånd den mest radikale nazistiske organisasjonen i Sverige.

– Tror på ytringsfrihet

Google ser angivelig ingen problemer med å videreformidle nyhetene til organisajonen, så lenge de ikke strider mot lovverket.

– Vi tror på ytringsfrihet i Google, og har vurdert denne kilden til å være lovlig, og da kan den også tas med, sier Rachel Whetstone som er kommunikasjonsdirektør i Google i Europa til Pc för alla.

Annonse


– Propaganda

Google News ble lansert i Sverige i høst. Nyhetene som tas med i tjenesten blir trukket ut av en algoritme, og innholdet i dem blir ikke redaksjonelt vurdert av mennesker. Vurderingen Google gjør finner sted når det velges ut nyhetskilder som skal tas med i nyhetstjenesten.

Daniel Poohl er ikke begeistret over at nazinyheter finner veien inn i den populære nyhetsformidleren.

– Om man som bruker ser på Google News som en nyhetskilde er det definitivt ikke en bra kilde. Nationellt motstånd er propaganda fra et antisemittisk perspektiv, sier han til PC för Alla.

Søk i norske Google News tyder ikke på at noen høyreekstreme kilder er tatt med der.

Kilde:
PC för Alla

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse