irakbase

Annonse


Google sletter militærbaser

Tidligere denne uken ble det kjent at irakiske opprørere bruker Google Earth for å samle informasjon om britiske og amerikanske militærmål.

Nå later det til at Goolge har fjernet bildene av militærmålene, og erstattet dem med bilder tatt før krigen, i følge The Register.

– Er i samtaler

På lørdag sa en talsmann for Google til The Telegraph at de foreløpig ikke hadde gjort noe for å fjerne bildene, men at de var i samtaler med militæret.

– Selvfølgelig er vi alltid klare til å lytte til ønsker fra regjeringer. Vi har åpnet kanaler til militæret i Irak, men vi ønsker ikke på dette tidspunktet å fortelle hva vi har diskutert med dem. Men vi hører etter, og vi er følsomme i forhold til oppfordringer, sa han.

Annonse


Fra før krigen

Bilder som The Register nå viser, tatt fra et sammenlikningsvektøy som sammenlikner bilder fra før og etter i Google Earth, tyder på at Google har tatt affære.

Både bilder av Saddams tidligere anlegg i Basra, og Shatt al Arab-basen skal være erstattet med bilder tatt før krigen. (Bildene til venstre viser hvordan de tidligere framsto i Google Earth, bildene til høyre er de som nå vises i Google Earth.)

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse