HIT: Essex-bandet Koopa har laget en  digital hit.

Annonse


Til topps på nedlasting

Singelen «Blag Steal & Borrow» havnet denne uken på 31. plass på den offisielle singellisten, «UK top 40 hit», skriver BBC.

Bak singelen står bandet «Koopa» fra Essex. Nå er de det første bandet som er kommet inn på hitlistene, uten å ha en platekontrakt i lomma.

Kommer ikke over det

Koopa er et levende bevis på hvordan internett har revolusjonert musikkindustrien. Bandet har spilt sammen i syv år. På internett tok det en knapp uke å gjøre dem kjente.

– For fire dager siden hadde ingen hørt om oss, nå virker det som om alle har det. Jeg kommer bare ikke over det, sier sanger og bassist, Joe Murphy til BBC.

Annonse


Har fått tilbud

Selv om bandet er blitt kjent for ikke å ha platekontrakt, kommer det neppe til å fortsette slik. Nå blir de nedringt av store plateselskaper, blant annet ett som nylig avslo å gi dem kontrakt. Et amerikansk selskap skal blant annet ha tilbudt seg å fly hele bandet til USA for å forhandle.

Også i Norge har vi sett musikk som utelukkende ligger på nett gjøre det skarpt. I november lå det platekontrakt-løse bergensbandet «Clubber Lang» på fjerdeplass på listen over de besteslgende sangene på iTunes Music Store.

Kilder:
BBC News
bt.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse