TBC6

Annonse


Se bildene fra WoW-festen

Det er artig å tenke på at knapt noen film eller musikklanseringer trekker til seg såpass mange mennesker nattestid i januar. Men et spill som World of Warcraft gjør det.

I natt ble altså den første utvidelsespakken lansert. Temmelig nøyaktig to år etter at World of Warcraft ble lansert i Europa ble portene til Burning Crusade åpnet verden rundt. Blizzard og utgiveren Vivendi bestemte seg for å feire dette skikkelig, og slo til med et rimelig stort show midt på Egertorget mellom 18.00 og 22.00.

Blod, svette og tårer

De fremmøtte kunne konkurrere om diverse premier, og det var duket for ganske så imponerende fremvisning av sverdfektig, utført av en gruppe som driver med dette på heltid. Vi så også flammesluking og andre middelalderske aktiviteter, og lydsporet til spillet hørte vi så mange ganger over de mektige høyttalerne at vi aldri klarer å høre det igjen.

Det var i hvert fall til en hver tid noen hundre som fulgte med på showet, i tillegg til alle de mange tilfeldige forbipasserende som stoppet og tok en titt. Kult opplegg.

Annonse


KLIKK HER FOR BILDENE FRA LANSERINGEN

Men den virkelige spenningen knyttet seg til de mange spillbutikkene rundt om i byen som holdt nattåpent fra midnatt. De ivrigste stilte seg utenfor Game/Spider Man allerede tidlig på dagen, men det var først rundt 22 at køene begynte å vokse. I tillegg til Spider Man var det også større ansamlinger av mennesker utenfor Free Record Shop i Karl Johans gate, og Spaceworld i Storgata. Spider Man kunne for øvrig skilte med en inngangsportal utenfor butikken, en av tre slike som ble plassert utenfor utvalgte spillbutikker i Skandinavia.

Men tålte serverne det?

Rett før tolv var det i overkant av 100 mennesker utenfor Game/Spider Man, og de stormet inn i det dørene åpnet. Det var stor etterspørsel etter Collector’s Edition, den mest fancy utgaven av spillet. Uansett var alle stofornøyde, det var mye spillglede å spore i ansiktene til kundene, og det er vel det viktigste?

En stund over midnatt sjekket vi også tilstandene utenfor Free Record Shop og Spaceworld, og der var det fremdeles temmelig lange køer. Det er altså hevet over enhver tvil at interessen var veldig tilstede, og at flerfoldige hundre bare i Oslo er entusiastiske nok til å vente et par timer i en kald kø.

Vi gratulerer til Vivendi med vel overstått lansering, og ser frem til mer.

Har du noen køopplevelser du har lyst å dele? Rop ut i kommentarfeltet.

KLIKK HER FOR BILDENE FRA LANSERINGEN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse