indexhero20070109

Annonse


Kun Apple-godkjente programmer på iPhone

Den forgjettede iPhone ble annonsert på MacWorld i forrige uke, og mange ble spesielt oppglødd over å høre at operativsystemet i telefonen faktisk ville være Mac OS X.

Men de som dermed hadde håpet at det bare var å trekke over progammer fra Macen sin til telefonen vil bli skuffet. Til tross for at OS X har vært en åpen og tiltrekkende plattform for utviklere, akter nemlig Apple ikke å slippe til hva som helst av programvare på iPhone.

Det går frem av flere intervjuer Steve Jobs har gitt de siste dagene at Apple ønsker å ha mest mulig kontroll over hva slags programmer som ender opp på folks telefoner, og at de derfor har måttet lukke operativsystemet og stenge tredjepartsutviklere ute.

– iPhone er ikke en PC
– Vi definerer alt som er på telefonen. Vi vil ikke at den skal bli som en PC. Det siste du ønsker å oppleve er at telefonen ikke virker når du skal ringe med den etter at du har lastet inn tre nye programmer. Disse er mer som iPodder enn de er datamaskiner, sier Apple-sjefen til New York Times.

Annonse


Jobs avviste ikke muligheten for at godkjente tredjepartsutviklere vil kunne slippe til, men understreket at all programvare for iPhone vil måtte være godkjent av Apple.

Kilde: IT Wire

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse