Først ute: Serenity er blant de første filmene som piratkopieres i full HD-DVD-kvalitet på BitTorrent.

Annonse


HD-DVD inntar BitTorrent

Det var ikke lenge siden den “bombesikre” kopibeskyttelsen på HD-DVD ble knekket. Et kopieringsprogram – BackupHDDVD – har forlengst blitt lansert.

Piratene har dessuten nettopp funnet ut hvordan man henter ut den unike nøkkelen som er knyttet til hver HD-DVD-film, og dermed var alt duket for den første runden filmkopier på BitTorrent.

Gigantiske filer
Ifølge nettstedet TorrentFreak er science fiction-filmen Serenity først ute med å finne veien til BitTorrent i full HD-DVD-kvalitet.

Potensielle filmpirater vil riktignok måtte smøre seg med tålmodighet. Vanlige DVD-ripper, som har florert på fildelingsnettverkene i årevis, har hatt filstørrelse i overkant av 4 GB. HD-DVD-filer er nesten fem ganger så store. Kopien av Serenity i EVO-format er angivelig på hele 19.6 gigabyte.

Annonse


Forgjeves?
Kopibeskyttelsen AACS (Advanced Access Content System) ble utviklet av Intel i samarbeid med blant annet Disney, Microsoft, Toshiba og Sony for å beskytte høyoppløselige videoformater på HD DVD- og Blu-Ray-plater.

The Chronicles of Riddick, King Kong, Batman Begins og 12 Monkeys skal også være blant HD-DVD-filmene som nå har funnet veien til BitTorrent-trackerne.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse