Hopp til navigasjon Hopp til innhold
DOCKINGSTASJON: Slik ser ASUS XG-station som enkelt lar deg bytte skjermkort - selv på din bærbare maskin.

Grafikkort-docking fra ASUS

Endelig kan du kjøre den heftigste grafikken også på den bærbare maskinen.

Bærbare maskiner har aldri vært gamernes favoritt. Men nå kommer en dings fra ASUS som kan gjøre det lettere å kjøre heftig grafikk på bærbare.

ASUS XG Station er en dockingstasjon for grafikk-kort som man kopler til maskinen. Dermed kan enkelt skifte ut grafikk-kortet så ofte man vil, etter hvert som teknologien utvikler seg.

– 9 ganger kraftigere

XG-station kan kobles til ekspress-kortinngangen på maskinen, og så til en ekstern LCD-skjerm.

Ved å vri på et lite hjul på boksen kan man enkelt overklokke kortet. XG-station støtter også framtidens grafikkteknologi som HDCP og HDMI.

I følge ASUS viste laboratorieforsøk at en bærbar maskin med Intel 945G-grafikk fikk 9 ganger raskere akselerasjon med en XG-station med et ASUS EN7900GS grafikkort koblet til.

Dette grafikkkortet vil følge med i pakken som ASUS regner med å legge ut for salg i Europa til sommeren. Pakken vil ha en pris på mellom 2000 og 3000 kroner.

– Dropp den stasjonære

Redaktøren i notebooks.com, Xavier Lanier, sier til forbruker.no at han er imponert over det nye produktet:

– Den blir nok et argument for å droppe den stasjonære PC-en. Du får nemlig alt: Mobiliteten til en bærbar, og kraften til en stasjonær PC i én pakke. Ekte spillfantaster må oppgradere hele tiden men laptoper har hele tiden hatt en begrensning for oppgradering. Denne lar deg kjøpe et nytt grafikkort hver sjette måned.

XG-station har en LED skjerm som til en hver tid viser antallet bilder i sekundet, GPU-temperatur og klokkerate.

Kilder:
ASUS
Forbruker.no

Stikkord: Maskinvare