DOCKINGSTASJON: Slik ser ASUS XG-station som enkelt lar deg bytte skjermkort - selv på din bærbare maskin.

Annonse


Grafikkort-docking fra ASUS

Bærbare maskiner har aldri vært gamernes favoritt. Men nå kommer en dings fra ASUS som kan gjøre det lettere å kjøre heftig grafikk på bærbare.

ASUS XG Station er en dockingstasjon for grafikk-kort som man kopler til maskinen. Dermed kan enkelt skifte ut grafikk-kortet så ofte man vil, etter hvert som teknologien utvikler seg.

– 9 ganger kraftigere

XG-station kan kobles til ekspress-kortinngangen på maskinen, og så til en ekstern LCD-skjerm.

Ved å vri på et lite hjul på boksen kan man enkelt overklokke kortet. XG-station støtter også framtidens grafikkteknologi som HDCP og HDMI.

Annonse


I følge ASUS viste laboratorieforsøk at en bærbar maskin med Intel 945G-grafikk fikk 9 ganger raskere akselerasjon med en XG-station med et ASUS EN7900GS grafikkort koblet til.

Dette grafikkkortet vil følge med i pakken som ASUS regner med å legge ut for salg i Europa til sommeren. Pakken vil ha en pris på mellom 2000 og 3000 kroner.

– Dropp den stasjonære

Redaktøren i notebooks.com, Xavier Lanier, sier til forbruker.no at han er imponert over det nye produktet:

– Den blir nok et argument for å droppe den stasjonære PC-en. Du får nemlig alt: Mobiliteten til en bærbar, og kraften til en stasjonær PC i én pakke. Ekte spillfantaster må oppgradere hele tiden men laptoper har hele tiden hatt en begrensning for oppgradering. Denne lar deg kjøpe et nytt grafikkort hver sjette måned.

XG-station har en LED skjerm som til en hver tid viser antallet bilder i sekundet, GPU-temperatur og klokkerate.

Kilder:
ASUS
Forbruker.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse