indexhero20070109

Annonse


Saksøker Apple for «iPhone»

Steve Jobs lansering av teknologividunderet «iPhone» på tirsdag, var starten på en navnekrig som kan komme til å bli både kostbar og underholdende.

Rettighetene til «iPhone»-varemerket tilhører nemlig Cisco Systems. Og i går gikk selskapet til søksmål mot Apple for navne-«tyveriet».

Var i forhandlinger

Dette skjer bare dagen etter at Cisco annonserte at de hadde vært i avsluttende forhandlinger med Apple om bruken av «iPhone»-navnet, men at Apple ikke hadde svart på det endelige avtaleforslaget.

Cisco var villige til å dele varemerket, men under forutsetninger av at Apple blant annet bidro til å differensiere mellom sin iPhone og Ciscos produkter. Nå kom altså aldri avtalen på plass, og Cisco har valgt å gå til rettsak.

Annonse


– Dette handler om å beskytte merkevaren vår sier, Ciscos juridiske rådgiver Mark Chandler til New York Times.

Siden 1997

Cisco Systems fikk hånd om merkenavnet iPhone i 2000, da deres datterselskap Linksys kjøpte opp et firma ved navn InfoGear. I følge søksmålet solgte InfoGear iPhone-produkter så tidlig som i 1997.

Så sent som høsten 2006 lanserte Cisco et nytt iPhone-produkt .

– Svakt varemerke

Apple hevder at de er ved sin fulle rett til å bruke navnet, og viser til at flere selskaper i tilegg til Cisco allerede bruker det.

– Vi mener at Ciscos varemerke i beste fall er svakt, sier Katie Cotton i Apple til New York Times. Hun legger til:

– Vi er det første firmaet som bruker iPhone som navnet til en mobiltelefon, og vi er sikre på at vi vil vinne fram i retten.

Kilde:
New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse