NRK velger BitTorrent framfor iTunes.

Annonse


NRK klar med videopodkast

Foreløpig har NRK gjort 7 ulike programmer tilgjengelig for podkast-nedlastning. Dermed er det klart for å ta seg en tur på toget med gode gamle NRK som underholdning.

Aftenposten skriver i dag at de har testet tjenesten, og hevder at den fungerer spesielt godt på Sony PSP hvor podkasten kan overføres trådløst.

– Modningsprosess

I følge avisen skal videopodkast-konseptet ha vært tungt å svelge for ledelsen i NRK, ettersom den gjør programmene fritt tilgjengelige uten kopibeskyttelse.

– Dette har nok vært en modningsprosess der NRK har trengt tid til å vurdere plattformen og fenomenet. Vi var tidlig ute med radiopodkasting og kommer nå med video, så jeg synes vi har truffet planken ganske bra, sier podkastansvarlig Paul Arvid Jørgensen i NRK, til Aftenposten.

Annonse


Til topps

Nå er tilbudet altså på plass, og bare etter noen få dager har Urix gått rett opp på tredjeplass på iTunes liste over mest nedlastede programmer.

Foreløpig tilbys følgende 7 programmer på podkast: Siste nytt, Dagsrevyen, Dagsrevyen 21 med Norge i dag og sport, Oddasat, Kulturnytt, Urix, og Nyheter på tegnspråk.

Mer til radio

NRK skal angivelig også ha planer om å utvide radiopodkast-tilbudet. Nå tar kanalen vekk musikk før podkastene blir gjort tilgjengelige, noe som har begrenset tilbudet en del.

I følge Aftenposten skal det nå være satt i gang forhandlinger mellom NRK og musikkbransjens organisasjon IFPI om å få på plass en avtale for musikkrettigheter. Dermed ligger det an til at tilbudet blir større.

Kilde:
Aftenposten

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse