ANALOGT: Get tar seg betalt for digital-TV, men kjører analogt siste biten til TVen.

Annonse


Analogt «digitalfjernsyn»

Norges største kabelselskap, som tidligere het Janco og UPC, reklamerer med at de gir deg digital-TV. I virkeligheten er bildet like analogt som i gamle dager.

Mangler HDMI

Årsaken er at TV-boksen du trenger for å få de digitale TV-signalene inn i stua ikke har HDMI-utgang. Dermed må du nøye deg med analoge signaler inn til TVen.

– Vi oppdaget det da vi kjøpte ny TV for en liten stund siden, det er jo en HD-klar digital-TV. Jeg forventet jo da selvsagt at Get ville levere digitale signaler når de kaller det digital TV, sier get-abonnent Dag Frode Rydland til VG Nett .

– Akademisk forskjell

Get mener på sin side at det nærmest blir hipp som happ.

Annonse


– Vi mener at det er akademiske forskjeller på det bildet vi leverer og et digitalt HDMI-bilde. Det er i alle fall ikke verdt prisen, sier Tom Jahr, senior manager products & services i Get.

– Ingen med HDMI

– Dette er ikke vårt problem, men en generell bransjesak. Ingen kan i dag levere bokser med HDMI – heller ikke den største i markedet, Canal Digital, sier informasjonsdirektør i get Øyvind Husby til ITavisen.

Han sier også at Get har tatt opp saken med Forbrukerombudet, og at ombudet ikke har noen innsigelser mot at boksene markedsføres som «digitale».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse