Hopp til navigasjon Hopp til innhold
ANALOGT: Get tar seg betalt for digital-TV, men kjører analogt siste biten til TVen. (Ill.: Get)

Analogt «digitalfjernsyn»

Kabelselskapet Get driver tvilsom markedsføring, mener kunde.

Norges største kabelselskap, som tidligere het Janco og UPC, reklamerer med at de gir deg digital-TV. I virkeligheten er bildet like analogt som i gamle dager.

Mangler HDMI

Årsaken er at TV-boksen du trenger for å få de digitale TV-signalene inn i stua ikke har HDMI-utgang. Dermed må du nøye deg med analoge signaler inn til TVen.

– Vi oppdaget det da vi kjøpte ny TV for en liten stund siden, det er jo en HD-klar digital-TV. Jeg forventet jo da selvsagt at Get ville levere digitale signaler når de kaller det digital TV, sier get-abonnent Dag Frode Rydland til VG Nett .

– Akademisk forskjell

Get mener på sin side at det nærmest blir hipp som happ.

– Vi mener at det er akademiske forskjeller på det bildet vi leverer og et digitalt HDMI-bilde. Det er i alle fall ikke verdt prisen, sier Tom Jahr, senior manager products & services i Get.

– Ingen med HDMI

– Dette er ikke vårt problem, men en generell bransjesak. Ingen kan i dag levere bokser med HDMI – heller ikke den største i markedet, Canal Digital, sier informasjonsdirektør i get Øyvind Husby til ITavisen.

Han sier også at Get har tatt opp saken med Forbrukerombudet, og at ombudet ikke har noen innsigelser mot at boksene markedsføres som «digitale».

Stikkord: lydogbilde