BEVEGELIG:  Hondas Asimo blir stadig flinkere til å røre på seg.

Annonse


Tjener-robot løper for deg

ITavisen/Las Vegas: Første gang ITavisen skrev om Hondas robotprosjekt Asimo sto det 2001 på kalenderen. Da var det snakk om en prototype som kunne utføre enkle kommandoer, men Honda hadde store visjoner.

Butler og hjelpepleier

Nå er flere av disse visjonene i ferd med å bli virkelige, noe dagens Asimo-demonstrasjon viste til fulle.

Hondas kongstanke har vært at Asimo skulle fungere som en slags robot-butler som også kan påta seg andre serviceyrker som førerhund og hjelpepleier. Du kan altså be roboten om å hente en øl i kjøleskapet, eller den kan minne deg på å ta medisinene dine.

Løper og danser

Asimo er bygget for å kopiere bevegelsene i menneskekroppen så godt som mulig. Ved hjelp av 34 servomotorer rundt i kroppen beveger Asimo seg med relativ letthet.

Annonse


Noen av de største utfordringene til Asimo-utviklerne har vært å få til to ting som vi mennesker tar som en selvfølge: balanse og hurtighet. Nå kunne man imidlertid avsløre at de har fått Asimo til å kunne jogge, løpe i ring, danse og gå i trapper.

Teknologisk revolusjon eller Marvin the Paranoid Android? Se videoen og døm selv.

Her kan du lese mer om Asimo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse