Annonse


Se nettvideo på TV

Løsninger for å se nettvideo på TV ser ut til å være et viktig satsingsområde for teknologiselskapene.

Under CES-messen er det ventet at Apple vil komme til å lansere iTV , en boks som enkelt gjør det mulig å se nettvideo på vanlige TVer.

Apple er åpenbart ikke alene om den idéen. I går presenterte både Sony og selskapet Netgear nettvideo-planer.

HD-kvalitet

Netgear lanserte «Digital Entertainer HD» . En boks som skal være på markedet i løpet av første kvartal i 2007. Den koples til PCen, TVen og til internett, og gjør det enkelt å se videomateriale helt opp til HD kvalitet fra PCer på den vanlige TVen, i følge PCworld.com

Annonse


Digital Entertainer HD skal også kunne streame video direkte fra nettet til TV. Netgear har blant annet gjort avtaler med YouTube om å levere innhold direkte fra deres servere og til TVskjemen. Boksen vil også kunne spille av musikk fra iTunes.

Sony-TVer

Nesten samtidig som Netgear presenterte sine planer, annonserte Sony, i følge nyhetsbyrået Reuters, at de vil gjøre det mulig å se nettvideo i de aller fleste Sony-TVene i tiden framover. For Sony sin del, vil det også dreie seg om en ekstramodul som kan kobler til TVen.

Også denne vil kunne vise video i HD-kvalitet, og den vil kunne spille videoer direkte av fra nettet.

Kilder:
PCworld.com
Reuters/Yahoo News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse