LITEN KRABAT: iRobot Create trives godt på gulvet. Den kan bygges om og programmeres til å gjøre det meste. (Bilde: iRobot.com)

Annonse


Bygg din egen robot

I dag presenterer iRobot sitt nyeste produkt, iRobot Create, en liten robot som kan programmeres til å gjøre det man selv aller helst ønsker at den skal gjøre, enten det skulle være å hente øl i kjøleskapet eller å skille erter fra linser.

Create baserer seg på samme grunnlag som
vaskeroboten Scooba og støvsugeroboten Roomba. Den har hjul, bevegelsesmotorer og sensorer som forhindrer at den faller ned trapper eller setter seg fast i hjørner.

Mange muligheter

Men der forgjengerne bare kan holde huset rent, kan Create bygges ut til å gjøre så mye mer.

Den nye roboten har fester hvor man kan plassere armer, kamera eller andre elektroniske artikler. I bunn og grunn er det bare fantasien som begrenser det hele.

Annonse


iRobot tilbyr forskjellig ekstrautstyr som man kan bruke sammen med den nye roboten, blant annet fjernkontroll og ladestasjon.

Ikke leketøy

Men særlig mange ferdig tilpassede deler får man ikke servert på sølvfat. Tanken bak iRobot Create er at eieren selv skal oppfinne sin egen robot.

– Dette er ingen leke, eller en plug-and-chug ting. Det er en programmerbar fobot for studenter og robotentusiaster, sier iRobot-grunnlegger Helen Grenier til news.com

Trener hamstre

Ansatte i selskapet og studenter har kost seg med iRobot Create en stund, og de har kommet opp med ganske mange kreative versjoner. Én plukker opp sokker, en annen åpner kjøleskapet og henter seg drikkevarer, en tredje er designet til å trene hamstere i en egenprogrammert tredemølle.

iRobot koster rundt 820 kroner. De fleste vil nok også ha bruk for kommando-modulen som inneholder en 8-bit microprosessor. Den koster 375 kroner i tilegg.

Kilde:
News.com
iRobot.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse