google

Annonse


Google-møte i Norge

Sjef for Google Booksearch i Europa, Midtøsten og Asia, Jens Redmer, kommer til Norge for å informere og diskutere løsninger med norsk bokbransje, i følge Klassekampen. Det er Den norske Bokhandelforeningen som har invitert Redmer.

Etablerer dialog

Googles boksøk har i lengre tid bekymret bokbransjen. Prosjektet har som mål å gjøre hele verdenslitteraturen tilgjengelig på nett.

Rettighetshaverne har fryktet at de vil tape penger på at Google digitaliserer bøkene deres. Nå forsøker den norske bokbransjen å gå Google i møte, og ønsker å etablere en dialog.

– Digitaliseringen kommer enten vi vil det eller ikke, sier direktør i Den norske Bokhandelforening, Randi S. Øgrei til Klassekampen.

Annonse


Vil fokusere på rettigheter

Når Redmer kommer til Norge, ønsker den norske bokbransjen ønsker å vite mer om hvilke planer Google har for framtida, og hvordan de kan parerere dette, i følge Klasskampen.

– Vi vil fokusere på rettigheter for å forsøke å komme fram til løsninger alle kan leve med, sier Øgrey til klassekampen.

– Noen må betale

Tidligere har både tysk og britisk bokbransje kommet fram til avtaler med Google. Lederen i forfatterforeningen, Anne Oterholm, er positiv til boksøket til Google, men er opptatt av at betalingen også må komme.

– Det er positivt at bøker blir tilgjengelige for folk flest, men noen er nødt til å betale opphavspersonene, sier hun til klassekampen.

Kilde:
Klassekampen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse